Emberölés kísérlete miatt bűnösnek találta a Gyulai Törvényszék azt a nőt, aki tavaly szeptemberben magára és párjára gyújtotta a házukat – írja a Beol. A megyei lap szerint a nőt két évi, három évre felfüggesztett börtönre ítélték, ráadásul pártfogói felügyeletet rendeltek ki mellé, és életvezetési és konfliktuskezelési foglalkozásokon kell részt vennie. Az ítélet után a nő összeházasodott a korábban majdnem megölt férfivel.

A pár a vádirat szerint 2012 novembere élt együtt, sokat italoztak, majd egyik nap a sértett egy borozás után elaludt a hálószobában. A vádlott nem sokkal később egy öngyújtóval meggyújtotta a terítőt a melléképületben, valamint a függönyt és a hűtő alsó részét a házban. A tűz és a füst miatt az öngyilkosságot megkísérlő vádlott bepánikolt, mert nem tudta kinyitni a bejárati ajtót. Kijutni már nem tudtak az ablakon, mindketten elájultak, a kiérkező tűzoltók mentették ki őket. 

A vádlott a hétfői tárgyaláson az alkoholfogyasztást és az öngyilkossági szándékot is tagadta. Kiderült azonban, hogy ő is ivott rendszeresen élettársa műanyag palackos borából. A nő nyugtatót és más gyógyszereket is szedett, és nem tudja, miért akarta felgyújtani a házat. Ekkor mondta el ő és a férfi is, hogy nem veszekedtek sokat, jól megvannak, ezért házasodtak össze pénteken. A védője szerint a nő betegségszintű állapotban volt a tett elkövetésekor.