Egy 19 éves férfi nehezményezte barátnője chatelését, a vádlott és barátnője együtt nevelik közös gyermeküket egy zempléni kis faluban. A lány az interneten, egy közösségi portálon került kapcsolatba a sértett férfival, akivel chaten megbeszéltek egy találkozót. Az udvarló férfi 2013. május hó 17. napján motorral érkezett és az utcán találkozott a lánnyal. A nő társaságában lévő féltékeny férfi elállta az útját, és kérdezgette, számon kérte a férfit, mit akar a barátnőjétől. Közben egyre indulatosabb, agresszívebb lett – áll a a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az udvarló/sértett nem akart konfliktust, ezért mondta a vádlottnak, hogy felejtsék el az egészet, inkább elmegy. A sértődött férfi azonban nem hagyta ennyiben, és ököllel megütötte a sértett bukósisakos fejét. A nő kérlelte barátját, hogy ne balhézzon, de a féltékeny férfi (vádlott) egy hirtelen mozdulattal, a kezében lévő késsel mellbe szúrta a motoron ülő férfit. A sértettnek sikerült a helyszínről elhajtania, de pár száz méter után megállt, mert rosszul lett, és segítséget kért az utcában lakóktól. A tüdőt is ért szúrás életveszélyes volt, és csak a gyors mentős segítség illetve kórházi ellátás mentette meg az életét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a 2014. július elején benyújtott vádiratában.