Kikosarazta szíve hölgye, ezért megerőszakolással fenyegette meg az a nagykanizsai férfi, aki ellen zaklatás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség. Az elutasítás után a kezdeti udvarlás erőszakba csapott át.

A történet 2011-ben kezdődött, mikor a korábban már büntetett nagykanizsai férfi baráti kapcsolatba került a nővel. A férfi egy idő után udvarolni kezdett, ám a nő elhárította a romantikus közeledést. A férfi 2013 novembere és 2014 januárja között a következő szintre lépett, és folyamatos üzenetekkel kezdte bombázni kiszemeltjét a Facebookon és telefonon.

Az üzenetek hangvétele egyre durvábbá vált, így eljutott a  "ne akard, hogy megkeserítsem még jobban az életedet" üzenettől egészen a konkrét fenyegetésig, miszerint megkeresi a nőt a munkahelyén, munkatársai előtt megveri, de megveri a 12 éves lányát is. Mivel a hölgy még ennek hatására sem mutatott érdeklődést, vagy fokozódó szerelmet a férfi irányába, a férfi megfenyegette, hogy őt is, és a gyermekét is megerőszakolja, és börtönviselt ismerőseivel meg is erőszakoltatja, embereket küld rá, akik megölik, majd elássák. Ez utóbbi üzenetek, valamint az utolsó hetekben kapott, a megölésére vonatkozó üzenetek a sértettben már komoly félelmet keltettek.