„A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a 34 éves férfival szemben, aki 2013 júniusában baltával és késsel végzett áldozatával, majd a holttestet feldarabolta”– derült ki a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből.

Az eset 2013 júniusában történt Budapest XIII. kerületében. A  32 éves M. Zoltán meggyilkolt egy 53 éves budapesti férfit. 

A két férfi a belvárosban ismerkedett meg, majd elmentek sörözni, végül M. az új ismerőst magukhoz, a jász utcai lakásba invitálta. A társasház hátsó udvarán van egy sufniszerű melléképület, ott folytatták az estét. Itt kezdtek el vitatkozni is, a Velvet információi szerint a nézeteltérés alapja az volt, hogy a sértett erőszakoskodott a vádlottal

A vita tettlegességig fajult,  végül a vádlott több alkalommal megütötte a másik férfit, ezután egy baltával hátulról többször fejbe vágta, majd – miután a sértett az ütésektől már magatehetetlenül feküdt – egy 23 cm pengehosszúságú késsel legalább tíz alkalommal megszúrta.

A férfi a késszúrások következtében életét vesztette, ekkor a vádlott levetkőztette a holttestet, a baltával és a késsel kettévágta, majd a ház kerítésén átdobta a szomszédos üres telekre, és távozott a helyszínről.

 A vád – más bűncselekmény mellett – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

 A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.