Két orvos diagnózisa alapján hónapokon át tévesen kezelték terhesként a 36 éves Cs.-né Tündét egy alföldi kórházban. A nőt másfél hete súlyos alhasi görcsökkel mentők vitték be. Azzal gyanúsították – állítja –, hogy megölte a babáját – írja a Bors

Október 25-én egy ultrahangvizsgálat után állapították meg először a kórházban, hogy terhes. Mutatja a vizsgálatról szóló kezelőlapot: élő 16–17 hetes magzatot látott az orvosnő a méhében, a magzatvizet átlagosnak írta le. December 11-én ugyanennek a kórháznak a nőgyógyászatán egy másik orvos 20 hetesnek látta a terhességet. "Felvettem a kapcsolatot a védőnővel, aki rendszeresen ellenőrizte a hasam térfogatát. Az egyik ilyen mérésnél nagyon megijedtem, mert azt mondta, baj lehet a babával, kisebb a hasam, mint volt."

Másfél hete magas lázzal, alhasi fájdalmakkal kórházba kellett szállítani. Ott ugyanaz a doktornő fogadta, aki először megállapította a terhességet.

"A mentők nevetve mondták, hogy hoztak egy 60 hetes kismamát. Mindenki azzal gyanúsított, hogy elsinkeltem, megöltem a babámat. Az orvosnő állandóan azt kérdezgette, hová tettem a gyereket, mert ő nem tévedhetett, amikor az ultrahanggal vizsgált" – folytatja Tünde, akit ezután nőgyógyászhoz vittek. Ő megállapította, hogy az asszony életében nem szült, és a korábban kollégái által véleményezett terhesség minden valószínűség szerint diagnosztikus tévedés.