Egy főt könnyű füstmérgezéssel, illetve a gép személyzetéből további öt főt, tünetek nélkül, megfigyelésre kórházba szállítottak a Lufthansa előírásainak megfelelően arról a repülőgépről, amely Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után– mondta el az Országos Mentőszolgálat képviselője a Velvetnek. A Lufthansa LH1788 számú, München - Bodrum járata azért hajtott végre kényszerleszállást, mert a személyzet füstjelzést észlelt - írja az AIRportal.hu. A 11:36-kor felszállt repülőgép személyzete beütötte az általános vészhelyzetet jelző, 7700-as squawk-ot a transzponderbe.

Az Airbus A320-211 típusú repülőgép személyzete a szerbiai Novi Sad felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A gép biztonsági okokból a már amúgy nem üzemelő Ferihegyen 1-en szállt le.

A repülőgép 13:09 perckor leszállt Ferihegyen, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság egységei már a futópálya mellett várták a gépet. Az oldal értesüléseit Hardy Mihály, a vállalat kommunikációs igazgatója is megerősítette.

A Velvet értesülései szerint a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem jelentős erőkkel vonult ki a reptérre, csak az oda kivezető gyorsforgalmi úton legalább 10-10 rendőr- és tűzoltóautót láttak.