Több fegyvert, köztük géppisztolyokat és kézigránátot is találtak a rendőrök egy kigyulladt társasházi tárolóban Budapesten – írta a Police.hu szombaton. A BRFK pénteken kapott bejelentést arról, hogy füst áramlik ki a III. kerületi Szilke utca egyik társasházából. Az épületből mintegy negyven embert kitelepítettek az oltás idejére.

A kigyulladt tároló ellenőrzése során a rendőrök dobtáras és állványos géppisztolyokat, forgótársas pisztolyt, valamint kézigránátokat találtak, ezért a lakókat ismét kitelepítették (képek itt). Ezután újabb maroklőfegyvereket, puskákat, pisztolyokat, lőszereket, taposóaknát foglaltak le a nyomozók. Érdekesség, hogy a Velvetnek a tűz napján több lakó azt mondta, egy durranást halott a tűz keletkezése előtt.

Az elsődleges szakértői vélemények alapján a fegyverek egy része nem volt hatástalanítva, de a vizsgálat még zajlik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszély okozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Cs. Zoltán 74 éves budapesti lakos ellen.