A bántalmazás nyomait a Facebookon is megosztó lány 2014. augusztus 4-én délután tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy 23 éves barátja 2014. július 30-án, hajnalban, az otthonában előzetes szóváltást követően bántalmazta őt. A nő a nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A lány kérésére pár nap alatt több, mint 28 000 ember osztotta meg a Facebookon a fotót, amelyen egyértelműen látszanak a bántalmazás nyomai. A képet állítása szerint azért tette fel a közösségi oldalra, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a történtekre.

A nő szeme körül és arcán véraláfutások látszanak, egy kommentelő azt írta a bejegyzés mellé, hogy ezek a sérülések az egész testét borítják. Ahogy a fiatal nő írja, a kép néhány héttel a szakítás után készült. Alig pár órával az után, hogy a férfi békülni szeretett volna. Végül az éjszaka veszekedésbe torkollott, majd a fiú „szétvertea lány szobáját, majd őt is”.

G. Bálintot a rendőrök 2014. augusztus 5-én kora este elfogták, majd testi sértés  gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki – írja a Polce.hu.

Az ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat büntetőeljárást. A terhelt az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.