A kecskeméti maffiaperben, a maffia támogatásával is megvádolt dr. P. Zsolt az az ismert budaörsi ügyvéd, akit tegnap Labanc Ferenccel egy időben vettek őrizetbe – értesült a Velvet. Úgy tudjuk azonban, hogy a férfit, éppen a kecskeméti büntetőügye miatt nem vették fel az ügyvédi kamarába, így hivatalosan csupán ügyvédbojtár volt. P. Zsolt egyébként szintén a BRFK nyomozója volt korábban és több ügyben is összefüggésbe hozható Labanccal. 

A Fővárosi Főügyészség ma délben kiadott közleményében megerősítette a Velvet értesüléseit. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint, a két férfi 2013 évben arra hivatkozással vett át több millió forintnak megfelelő összeget egy civil személytől, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat, információkat szereznek meg a részére.

P. Zsolt és Labanc közös vállalkozásban érdekeltek voltak, egészen a végrehajtásig. A 2008-ben alapított Nyomolvasó Kft. szolgált háttérül Labanc magánnyomozói tevékenységéhez, a cég fő profilja is a nyomozás, illetve többek között személybiztonság és követelésbehajtás is. Azonban információink szerint  2011-ben a Nyomolvasó Kft. magánnyomozói engedélye megszűnt.

A 3 millió forintos jegyzett tőkéjű cégnél 2012. májusban rendelte el a végrehajtást az APEH Pest Megyei Adóigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya, a Budaörsre bejegyzett cég tehát mostanra inaktívvá vált, adószámát idén áprilisban törölték a Céginfón fellelhető adatok szerint.

Mint megírtuk, szerdán őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség L. F.-et, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori életvédelmi főnyomozóját. A jelenleg magánnyomozóként dolgozó volt rendőrt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el hajnalban. A férfit vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt rendőr tagadta, hogy elkövette volna a gyanúsításban szereplő cselekményeket. A Velvet rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy Labanc nem tanúsított ellenállást az elfogása során. 

Úgy tudjuk Labanc és dr. P. Zsolt jelenleg őrizetben vannak, kihallgatásuk jelenleg is folyik, de még nem rendelték el előzetes letartóztatásukat.