Busz és autó ütközött Dunakeszin pénteken délután háromnegyed 2-kor – írja a Police.hu. A Pallag utca 2. szám előtti balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett az autó sofőrje, hogy a helyszínen meghalt. A buszon nyolcan sérültek meg könnyebben. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Kiss Norbert elmondta, hogy a busz utasai közül két embert kórházba vittek a mentők, többet pedig a helyszínen látnak el.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese szerint a busz utasai közül nyolc embert vizsgáltak meg a helyszínen, mindannyian könnyebb sérültek meg. Közülük négy embert megfigyelésre kórházba vittek.

Úgy tudjuk, a 126-os busz karambolozott. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere megerősítette, hogy egy 126-os busz ütközött a baleset során. A helyszíni vizsgálat befejezéséig a vonalon kerülő úton közlekednek a járatok, de megálló nem marad ki – mondta a fődiszpécser. A helyszínelés zajlik, az utcát lezárták.

Frissítés: este 7 óra óta újra járható a Dunakeszi határában lévő bevásárlóközpont szervizútja – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a baleset halálos áldozata a személyautó férfi sofőrje, aki egyedül utazott. A buszon az első információkkal szemben nem nyolcan, hanem kilencen sérültek meg, mindannyian könnyebben.