horoszkóp

Fejbe lőttek egy vadőrt Bélmegyeren

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.08.10. 10:19

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Békés megyei Bélmegyeren szombaton történt vadászbaleset ügyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a honlapján. Kora reggel egy vadőr szenvedett életveszélyes fejsérülést, a férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba.

Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt - tudta meg az MTI. Lovas József, a társaság elnöke elmondta, hogy bérvadásztatás közben következett be a sajnálatos baleset.

Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere - eddig tisztázatlan okból - elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárást indít annak vizsgálatára, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.

A mentőszolgálat arról tájékoztatta beol.hu-t, hogy szombaton reggel egy súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett férfihoz riasztottak munkatársaikat. A sérültet mentőhelikopterrel szállították a gyulai kórházba.