Augusztus 10-én Pécsen eltűnt egy négy hónapos kutya egy kovácstelepi családi házból. A gazdái feljelentést tettek, majd a rendőrökkel együtt a keresésére indultak. Mikor egy, a házukhoz közeli elhagyatott épületből hangos nyüszítést hallottak, szóltak a rendőröknek. Odabent megtalálták a kutyát. Szemmel láthatóan megkínozták, késsel megszurkálták, betörték az orrát, kiverték a fogait. A kutya gazdája a Bama.hu-nak mesélte el az esetet.

Elmondása szerint a tettest a rendőrök tíz perc alatt kézre kerítették. A férfi a tettét elismerte, és az is kiderült, a család egyik női tagját korábban már zaklatta futás közben. A rendőrök az elkövetőt ekkor elvitték, gyanúsítottként kihallgatták, lopás és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendeltek el, majd elengedték. Másnap újra abban az utcában sétált, ahonnan a kutyát is elvitte. Állítólag ez nem az első alkalom volt, hogy állatokat kínzott, és emberekre is rátámadt már a 24 éves pécsi I. Zsolt. 

A büntetőeljárás során később a rendőrök megállapították, hogy I. Zsolt egyéb bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható, így vele szemben csütörtökön elfogatóparancsot bocsátottak ki. A Pécsi Rendőrkapitányság Uránvárosi Rendőrőrs nyomozói pénteken Tolna megye területén a férfit elfogták, őrizetbe vették, majd előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.