Egy 35 éves férfi kiskunhalasi csárdában vesztett a szerencsejátékon, ezért dühében összetörte a számítógépet, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt ellene.

A vádlott június elején egy kiskunhalasi csárdában alkoholt fogyasztott és közben egy laptopon szerencsejátékot játszott. A férfinek azonban nem volt szerencséje, a játékon mintegy 300 ezer forintot veszített.

Ekkor megjelent a csárdában az egyik hozzátartozója, aki felelősségre vonta a veszteség miatt. Az ittas vádlott ezután a szórakozóhely tulajdonosával akart beszélni, de a felszolgáló nem hívta oda a főnökét. A vádlott ezen dühbe gurult és a számítógép monitorját a földre rántotta, aztán a billentyűzetet is felkapta, a combján kettétörte, majd a laptopot is a földre dobta.

A további rongálásoknak a helyszínre hívott rendőrök vetettek véget. A vádlott a szándékos rongálásokkal a csárdának 70 ezer forint kárt okozott, amelynek megtérítését a csárda tulajdonosa kérte.

A szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség garázdaság vétségén kívül rongálás vétségével is vádolja, a vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Az ügyészség a visszaesőnek minősülő férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá kérte, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére is.