Alvó betegeket fosztott ki

2014.08.18. 10:36

Kirabolta a magatehetetlen betegeket a kórházban, miközben azok aludtak, ezért az ügyészség 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja Cs. Bélát, hiszen az értéktárgyakat olyanoktól vette el, akik állapotuknál fogva nem voltak képesek a bűncselekmény elhárítására. - írja a heol.hu.

Kórházból börtönbe vezethet az útja annak a férfinak, aki eléggé el nem ítélhető módon alvó betegeket fosztott ki az egri egészségügyi létesítményben – közölte dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A vádindítvány értelmében a férfi – aki más bűnügy miatt előzetes letartóztatásban van – tavaly április 7-én éjszaka a Markhot Ferenc Kórház traumatológiai osztályának egyik kórtermébe surrant be. Az egyik alvó, gyógyszerek hatása alatt álló ember mobiltelefonját vitte el zsákmányként.

Csaknem két hétre rá a fül-orr-gégészeti osztályon emelte el egy beteg éjjeliszekrényen lévő maroktelefonját, majd október 10-én éjjel a traumatológiai osztályon portyázott. Az orvosság hatására mélyen alvó sértett 125 ezer forint értékű laptopját csente el. E készülék nem került elő, a két mobiltelefon eltulajdonításával okozott kár megtérült.