Megkezdődött a júliusban leégett Andrássy úti palota tetőszerkezetének bontása, a cél a közvetlen életveszély elhárítása – közölte az MTI-vel a munkálatok elvégzésével megbízott Kész csoport.

Mint ismert, a 2400 négyzetméter alapterületű Andrássy úti palota tetőszerkezetében keletkezett tűz miatt leégett a ház tetőtere és legfelső, lakatlan harmadik emelete. Az épület megsérült, életveszélyes részeit emiatt kell lebontani.

A bontással november 8-ig kell végezniük. A cég feladatai között szerepel az ideiglenes melléklétesítmények, a segédszerkezetek, valamint az épületszerkezetek építési, bontási és rögzítési munkái. Azt is közölték, hogy a bontási munkálatok alatt felvonulási területként a Szív utcában a gyalogosjárdát és egy közlekedő sávot, valamint az Andrássy út és a Kodály körönd érintett szakaszait fogják használni, ezért itt forgalomkorlátozásokra lehet majd számítani. A bontással megbízott cég azt ígéri, kiemelt figyelmet fordítanak majd arra, hogy a környéken élő lakókat, a közlekedésben résztvevőket a lehető legkevésbé zavarják a munkával.

A kivitelező elmondta, a lakók ingatlanjaiban keletkezett károk felmérése és az ingóságok elszállítása esetén a nekik fenntartott lépcsőházon keresztül közelíthetik meg a lakásaikat, és vihetik el az ingóságaikat. A lakók és a kárszakértők beengedését a kerületi önkormányzat szervezi meg.