A két férfi vitájuk rendezése miatt találkozott, aztán szóváltásba keveredtek, és egyikük fegyvert rántott. Dulakodás közben elsütötte a fegyvert, aztán mikor menekülni próbált, elütötte egy autó. Most vádat emeltek ellene.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt a 45 éves török férfival szemben, aki a vád szerint, tavaly márciusban egy budapesti görög étteremben - korábbi nézeteltérésük miatt – rálőtt egy szintén külföldi állampolgárságú ismerősére.

A Magyarországon élő török állampolgárságú vádlott, illetve azerbajdzsáni állampolgárságú sértett még korábbról ismerte egymást és egy nézeteltérésük tisztázása érdekében, tavaly március közepén találkozót beszélt meg egy budapesti, VI. kerületi görög étterembe.A sértettet egy unokatestvére is elkísérte.

Odaérve a vádlott és a sértett felment a galériára beszélgetni, ami azonban pár perc elteltével heves szóváltásba, kiabálásba torkollt. A sértett unokatestvére ekkor felsietett az emeleti részre, közéjük lépett, és megpróbálta megnyugtatni őket.

 A vádlott ekkor a ruhája alól elővette Glock 17 típusú fegyverét, azt nyomban csőre töltötte, majd rászegezte a tőle egy méter távolságra álló sértettre, miközben közölte vele, hogy megöli. A másik két férfi ekkor dulakodni kezdett a vádlottal, aki azonban ennek során elsütötte a fegyvert; a lövés a sértett bal combját érte.

Ezt követően a vádlott kimenekült az étteremből, azonban amikor átszaladt az úttesten, egy éppen arra közlekedő személygépkocsi elütötte.

A vádlottat a helyszínre érkező rendőrök fogták el, majd a kiérkező mentőegységek őt is kórházba szállították.

A Fővárosi Főügyészség a török férfit - más bűncselekmény mellett - emberölés bűntettének kísérletével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.