Autóversenyző férfiak miatt haltak meg ketten Vácnál

2014.08.23. 12:57 Módosítva: 2014.08.23. 19:53

Ketten meghaltak, hárman megsérültek a 2-es főúton történt balesetben Vácnál szombat délben – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

A 2-es főúton, a szobi leágazástól körülbelül 500 méterre ütközött össze két autó. Az egyikben öten utaztak, közülük két felnőtt a helyszínen életét vesztette. Az autóban két gyermek is utazott, egyiküket mentőhelikopterrel vitték a váci kórházba, a többi sérültnek is súlyosak a sérülései.

A roncsból egy felnőttet és egy gyermeket a váci tűzoltók szabadítottak ki feszítő-vágó segítségével, a másik gyermeket még a tűzoltók kiérkezése előtt a mentősök kiemelték az autóból.

A baleset helyszínén Vác irányába útlezárás van érvényben.

A Velvet információi szerint a balesetet két, egymással autóversenyző férfi okozta, mikor az egyikük nekiment annak a Hondának, amiben öten utaztak. Úgy tudjuk, hogy a két, helyszínen meghalt felnőtt az egyik, autóban utazó gyerek anyja és apja volt. A harmadik felnőtt és a másik gyerek pedig a szülők barátnője, és annak gyereke volt.

A Pest megyei rendőrség sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére, hogy sajtóhírek szerint a balesetet két autó sofőrjének „versenyzése” idézte elő, azt válaszolta, hogy rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit.

A Velvet úgy értesült, hogy a balesetet okozó audist – aki a távirati iroda jelentése szerint egy 23 éves férfi – a rendőrök őrizetbe vették.