Egy magyar, egy lengyel és egy orosz rendszámú kamion ütközött össze az M0-s autóúton az alacskai pihenőnél hétfő délután, az egyik sofőr súlyosan megsérült – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. Csámpai Attila szerint az autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán történt balesetben a magyar kamion vezetője beszorult a fülkébe. A sofőrt a járműből a monori tűzoltók emelték ki. Az első információk szerint a férfit súlyos állapotban mentőhelikopter vitte kórházba. Az érintett útszakaszon zavartalan a forgalom – tette hozzá a szóvivő. 

Frissítés: Egyelőre érthetetlen és megmagyarázhatatlan a kamionbaleset, mert a helyszínen szerzett értesülésünk szerint, szemben az eddigi hírekkel, nem az M0-ás autóúton az Alacskai pihenőnél történt a baleset, hanem benn a pihenőben. Az orosz, a lengyel és magyar kamion nem összeütközött, hanem a magyar kamion feltehetőleg nagy sebességgel – hiszen alaposan összetört az eleje – vágódott az ott álló orosz és lengyel kamion közé. A nagy sebességet az is alátámaszthatja, hogy az ütközés erejétől a magyar kamion sofőrjét a tűzoltók szabadították ki és utána látták el a mentők, majd szállította kórházba a helikopter.

Baleset az 5-ösön is

Két személyautó rohant egymásba hétfő délután az 5-ös főúton Dabasnál, hárman megsérültek, a baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. Csámpai Attila szerint a 40-es kilométernél történt karambolban két ember súlyos, egy harmadik könnyebb sérüléseket szenvedett, mindannyiukat kórházba vitték. A dabasi tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, a forgalom rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban halad.