Kiraboltak egy idős férfit Érden, több millió forintot vittek el, majd az akció után felgyújtották a meneküléshez használt autót. A rendőrség az állampolgárok segítségét kéri az elkövetők megtalálásában.

Hétfőn reggel két ismeretlen férfi egy érdi pénzintézet előtt várakozott, majd amikor a 70 éves sértett melléjük ért, egyikük minden előzmény nélkül megütötte. Az idős férfi az ütés következtében a földre esett, ahol tovább bántalmazták. Az ismeretlen tettesek a földön fekvő sértett kezéből kivették a szatyrot és az így megszerzett több millió forint készpénzzel elmenekültek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében kórházi ellátást igénylő sérülést szenvedett – írja a Police.hu.

Az érdi rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkutatást. Kiderült, hogy a két férfi a rablást követően egy a közelben lévő parkolóban várakozó piros színű Suzukival a lakótelep irányába menekült. A rendőrök a járművet nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után - kiégett állapotban- megtalálták Érd külterületén.

Mint kiderült, az autó lopott volt, a kocsit a Budapesti XV. kerületéből, a rajta lévő két hatósági jelzést pedig egy Budapest XIV. kerületben parkoló járműről vitte el ismeretlen tettes, majd felhelyezték a rablás elkövetéséhez használt autóra.

Az egyik férfi 30-35 év közötti, körülbelül 170 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor hosszú ujjú, fekete színű „Lonsdale” feliratú pólót, fekete színű farmernadrágot, sötét árnyalatú cipőt, valamint baseball sapkát viselt.

Társa egy 30-35 év közötti, körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor hosszú ujjú, fekete színű alul fehér színű szegéllyel ellátott pólót, fekete színű, hosszú szárú nadrágot és sötét árnyalatú cipőt viselt. A férfi a szemeit egy műanyag keretes, sötét árnyalatú napszemüveggel takarta, valamint baseball sapkát viselt a fején.

A bűncselekmény elkövetéséről és az ismeretlen tettesekről a közelben lévő kamera felvételt készített.

Az Érdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható személyeket felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja az Érdi Rendőrkapitányságot a 06-23/365-007-es telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.