Hasba rúgta a fiát, mert az eltalálta egy labdával

2014.08.26. 10:47

Vádat emeltek a férfi ellen, aki a nyílt utcán hasba rúgta, majd a fájdalmai ellenére sem vitte el orvoshoz a fiát. A gyerek láthatáson volt nála, az eset után a férfi több szemtanúval szemben is erőszakosan lépett fel. 

A vádirat szerint a férfi 2014. márciusában egy délután trágár szavak kíséretében egy alkalommal, nagy erővel hasba rúgta 6 éves gyermekét egy szegedi közterületen. A bántalmazást kiváltó ok az volt, hogy miközben mobiltelefonjával fényképezett, a kisfiú véletlenül eltalálta egy labdával. A síró és fájdalomtól összegörnyedő gyermeket panaszai ellenére a vádlott nem vitte orvoshoz, így csak feltételezni lehet, hogy akár 8 napon túl gyógyuló sérülések kialakulása sem volt kizárható.

 A vádlott a gyermeke bántalmazását követően szóváltásba keveredett egy a közeli szórakozóhely teraszán ülő vendéggel, aki látta az esetet, A dühös apuka megragadta a vendég nyakát, ekkor közbelépett a vendéglátóhely szakácsa, a további tettlegességet ő akadályozta meg.

A vádlott ezen utóbbi cselekménye is olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottal szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete, valamint garázdaság miatt emelt vádat.