Előzetes letartóztatásba helyezték a Margit körúton balesetet okozó BMW sofőrjét – írja a Police.hu. Az ügyről már a Velvet is többször írt, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi vezette azt az autót, amelyik egy Volkswagennel ütközött össze a Margit körúton augusztus 17-én. A Volkswagen sofőrje súlyosan megsérült. A szemtanúk szerint a BMW nagy sebességgel a villamossíneken haladt, így a Volkswagen el sem tudta kerülni a csattanást. A BMW vezetője az ütközés után kiszállt az autóból, lezárta azt, majd kényelmesen elsétált a helyszínről.

Cs. István 31 éves monori lakos augusztus 17-én a piros lámpa ellenére  hajtott be a Kisrókus utcai kereszteződésbe, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő másik autóval. 

A BRFK Közlekedés-baleseti Osztályának munkatársai azonosították a balesetet okozó gépjármű vezetőjét, majd elrendelték a körözését. Augusztus 23-án dél körül egy Budapest XXII. kerületi lakásban fogták el.

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indított eljárást a BRFK Közlekedés-baleseti Osztálya Cs. István ellen, és a bíróság augusztus 26-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.