Kiraboltak egy német párt Böhönyén, elfogták a gyanúsítottakat

2014.08.28. 15:27

 Megkötöztek és kiraboltak egy német párt Böhönyén, a rendőrök elfogták a gyanúsítottakat.

A múlt pénteken történt fegyveres rablás részleteiről Bebes Zoltán rendőr őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be.

Ismertetése szerint a 22 éves H. Gábor és a 21 éves F. Zoltán egy riasztópisztollyal és két teleszkópos bottal (viperával) a kezében tört be a pár otthonába. Mindkettőjüket megkötözték, de nem bántották őket, így egyikőjük sem sérült meg - írja az MTIi.

H. Gábor korábban felújítási munkálatokat végzett a házban, így tudta, hogy milyen értékeik vannak a sértetteknek. Mialatt társa a megkötözött párt szemmel tartotta, ő összeszedte a különböző elektronikai eszközöket, valamint italt, szivarokat, egy fegyvert és pénzt, majd egy autóval elhajtottak. Előbb a nő szabadította ki magát, és ő oldotta ki a férfi kötelét, majd értesítették a rendőrséget.

A rendőrök fegyveresen elkövetett rablás elkövetésének megalapozott gyanújával szerdán elfogták és részletes beismerő vallomásuk után őrizetbe vették a két - eddig büntetlen előéletű - férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A sértettektől eltulajdonított értékek és a pénz is előkerült.