A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki kútba lökte, majd hagyta megfulladni ivócimboráját Bekölcén februárban. - írja a heol.hu.

A 41 éves vádlott 2014. február 28-án állandó lakóhelyén, egy bekölcei családi házban italozott együtt az ingatlan tulajdonosával és a sértettel. A délutáni órákban, miután a tulajdonos hátra hagyta őket, vita alakult ki az addigra leittasodott férfiak között, emiatt a vádlott távozásra szólította fel a sértettet, miközben az udvarra kísérte, ahol tovább folyt a szóváltás kettejük között. Az udvaron, a hátsó kertkaputól nem messze volt egy tufakőből kirakott, használaton kívüli, 4,3 m mély, a földből mindössze 20 cm maximális peremmagassággal kiemelkedő kút.A vádlott ennek közelében kétszer is meglökte a vállánál a sértettet, aki a második taszítástól egyensúlyát vesztve a kút peremére, majd onnan fejjel előre a kútba esett. Ezt látta a vádlott, de meg sem próbált neki segítséget nyújtani vagy hozzá segítséget hívni. A sértett így a kútban lévő, kb. 50 cm mély vízbe fulladt.

Szalóki Zoltán, főügyész közölte: a vádlott az esetet követően visszament a házba, de a történtekről nem szólt a tulajdonosnak, majd két nap múlva - a cselekmény leplezése, illetve a holttest elrejtése céljából - háztartási hulladékokat, hűtőgép- és televízió alkatrészeket, PET palackokat dobált a kútba. Ezt követően másnap, a délelőtti órákban Egerbe, majd onnan Kiskunfélegyházára utazott. A holttestet négy nap múlva fedezték fel a kútban.