Rendőrnek adta ki magát az a két férfi, akik megfenyegették egy üzlet külföldi tulajdonosát Erzsébetvárosban. Előzetes letartóztatásba kerültek. - írja a police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. András 33 éves lónyai és A. László 49 éves budapesti lakos ellen.

A két férfi 2014. augusztus 27-én 16 órakor megjelent a sértett Budapest VII. kerületi üzletében, majd azt mondták neki, hogy az üzleti tevékenységével kapcsolatban időszakosan szükségessé váló hatósági ellenőrzések alól 100 ezer forint fejében mentesíteni tudják kapcsolataikon keresztül. A két gyanúsított rendőrnek adta ki magát, melyet egyikük a nála lévő POLICE feliratú – azonosító nélküli – rendőrségi címerrel ellátott igazolványtartóval próbált igazolni. A sértett nem akart fizetni, ekkor J. András megfenyegette, hogy nem teljesítés esetén meg fog gyűlni a baja a rendőrséggel, „bebörtönzik” és „kitoloncoltatják” az ország területéről.

A sértett időt kért a pénz összegyűjtésére a gyanúsítottaktól, akik beleegyeztek abba, hogy egy későbbi időpontban találkozzanak. Az üzlet tulajdonosa azonnal értesítette a rendőrséget.