A férfit azzal gyanúsítja a nyomozó hatóság, hogy a fonyódi táborban bántalmazta a sértettet, majd erőszakkal közösült vele – írja a Sonline.hu.

A Kaposvári Járásbíróság hétfő délelőtti közleménye szerint elrendelték egy 38 éves budapesti férfi 30 napos előzetes letartóztatását, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A gyanú szerint a férfi a fonyódi gyermektábor területén bántalmazta és megerőszakolta a sértettet. Az előzetes információk szerint a lány megpróbált ellenállni a férfinak, aki ezért megverte, majd meg is erőszakolta. Az Átlátszó Oktatás blog információi szerint a férfi a táborban dolgozhatott. 

Rendőrségi forrásból úgy értesültünk, hogy a támadás szombaton, hajnali fél 4-kor történt, a rendőrség pedig nem sokkal később, 5:20-kor fogta el a férfit. Úgy tudjuk, a gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. 

Mint megírtuk, egy fonyódligeti gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt. Erről a megyei lap egyik olvasója értesítette szerkesztőséget. Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elismerte, hogy valóban indítottak eljárást az ügyben.

A tábort szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak. 

 "Azt egyértelműen megerősítjük, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt" – tartalmazza a sajtónyilatkozat. Felidézik, hogy a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást a fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. Közlésük szerint amikor a biztonsági szolgálat és a szervezők észlelték az atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról.

Végül hangsúlyozzák, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítják "az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását".