Hatvanhárom kilogrammnyi, mintegy százmillió forint értékű kábítószernek minősülő anyagot, valamint fegyvereket, készpénzt foglaltak le a rendőrök az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a dílereket elfogták – közölte Mecser Tamás megyei főkapitány-helyettes hétfőn Miskolcon, sajtótájékoztatóján. 

Három férfit vett őrizetbe a rendőrség, a 29 éves M. Gergőt és a 24 éves M. Gábort, akik mindketten sajószögediek, valamint a 34 éves, tiszaújvárosi K. Tibort. A Tiszaújvárosban, Sajószögeden és Emődön tartott a házkutatásokon 23 kilogramm kristályszerű port, 40 kilogramm növényi származékot, továbbá készpénzt és fegyvereket találtak.

A főkapitány-helyettes ismertetése szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is részt vettek a dílerek elfogásában, ugyanis felmerült a gyanú, hogy fegyverrel is rendelkeznek. A három férfinek volt fegyvere, azokat a sajtótájékoztatón a kábítószeres dobozokkal, zacskókkal és tíz- és húszezres, valamint eurós bankjegyekkel együtt be is mutatták a sajtónak. Arra a kérdésre, hogy valahol, valamikor használták-e a fegyvereket, illetve hol terjesztették a kábítószert, még nem tudtak válaszolni a rendőrök, a nyomozás nem sokkal korábban kezdődött el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a három férfi ellen, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – mondta az ezredes.