2010 ősze óta napi rettegésben mentek iskolába egy győri szakképző diákjai. Négy társuk ugyanis rendszeresen zsarolta és fenyegette őket, nem ritkán meg is verték és megalázták a gyengébbeket – tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint a fiatalok kihasználték létszámbeli és erőfölényüket rendszeresen belekötöttek társaikba, konfliktusokat provokáltak, megverték, sőt, késsel fenyegették a többieket. A zsarolások és fenyegetések során pedig mobiltelefont, cigarettát, pénzt és ennivalót kényszerítettek ki tőlük. 

A vádlottak sorozatos támadásaik egyik célpontját a gyakorlati oktatásokon több alkalommal az ott használt szerszámokkal úgy bántalmazták, hogy azokkal sérülést nem, vagy utólag nem igazolható módon okoztak. Emellett előfordult, hogy a vádlottak kiabálva, káromkodva rendszeresen pénzt követeltek társuktól, aminek a sértett nem mindig tudott eleget tenni. Egyik ilyen alkalommal a vádlottak körbevették a fiút miközben egyik társuk a nyakánál szorítva, a falhoz nyomva pénzt követelt tőle. 

A Győri Járási Bíróság a vádlottakkal szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett  zsarolás bűntette, valamint csoportosan elkövetett rablás büntette miatt emelt vádat.