Egy anyagi kárral járó közúti baleset helyszínére siettek a komáromi balesethelyszínelők augusztus 26-án délelőtt, ahol az okozott kárról azért nem tudtak megállapodni a felek, mert a balesetet okozó 37 éves szlovák állampolgár megállás nélkül elhajtott a helyszínről – írja a Police.hu. Míg a balesethelyszínelők a nyomokat rögzítették, a járőrök a külföldi sofőr felkutatására indultak. Csak a nyomokat kellett követniük, kidöntött jelzőtáblák mutatták, merre keressék őt, és egy szemtanú is a segítségükre volt, aki a Török Ignác útig követte a férfit. Ott egy villanyoszlopnak ütközött neki, de ez a baleset sem állította meg.

A következő a Komárom városának határát jelző tábla volt, melyet szintén meghajlított. A szabálysértő végül egy szabadidőparkban állította le összetört járművét, ahol állítása szerint az elmúlt éjszakát töltötte. Ott igazoltatták a rendőrök. Az egyenruhásoknak azt mondta, azért nem állt meg, mert horgászni jött a szabadidőparkba, és a parkolóig mindenképp el akarta hozni a járművet. Utána persze értesítette volna a rendőrséget, de erre már nem maradt ideje. A szlovák férfi egészségügyi ellátást kért, mert a balesetek során két alkalommal is lefejelte a szélvédőt, így a helyszínre érkező mentő a tatabányai kórházba vitte. Itt ellenőrizték a férfi ittasságát, és azt, hogy fogyasztott-e kábítószert. Utóbbi esetében a teszt pozitív lett.

A férfi ellen a Komáromi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya eljárást indított. Emellett közigazgatási bírsággal is sújtotta a rendőrség, mert a férfi kétszer is figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa tilos jelzését, és a biztonsági övét sem használta. Továbbá a Bűnügyi Osztály és a Közlekedésrendészeti Alosztály az igazságügyi orvos szakértő szakvéleményétől tette függővé azt, hogy a szlovák állampolgárt meggyanúsítja-e kábítószer birtoklása vétség, illetve járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésével.