Közveszéllyel fenyegetés  gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság az ellen az ismeretlen tettes ellen, aki június 12-én délután telefonon bejelentést tett a rendőrségen, hogy a „Boschban bomba van, fel fog mindenkit robbantani” – jelent meg a Police.hu rendőrségi honlapon. Aztán június 14-én dél körül újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, szintén ismeretlen személy által a Miskolc, Középszer út 60 szám előtti nyilvános telefonfülkéből, hogy a „Boschban bomba van és fel fog robbanni”.

Az ügyben Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya - Robert Bosch Kft. felajánlása alapján - bruttó 1000 000 forint, azaz egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-46/514-506-os telefonszámon. Bejelentését megteheti továbbá a 107 vagy 112 központi telefonszámok valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.