A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya rablás gyanúja miatt folytat eljárást F. Tamás 37 éves, P. Bertalan 35 éves budapesti lakosok, valamint K. Gábor 33 éves kiskunmajsai lakos ellen – áll a rendőrség közleményében.

K. Gábor és F. augusztus 29-én este, magukat egy távfelügyeleti biztonságtechnikai cég alkalmazottainak kiadva bementek egy Budapest XII., Magas úti házba, az ott tartózkodó férfit megtámadták, bántalmazták és megkötözték. A házat átkutatták, készpénzt, ékszereket és fegyvereket tulajdonítottak el, majd a helyszínről egy személygépkocsival elmenekültek. A sértett a támadás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A Velvet információi szerint a fegyverek között vannak hatástalanítottak és hobbifegyverek, valamint használatban lévő sportlövész fegyverek is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 24 órán belül azonosították az egyik támadót. F. Tamást és másfél nappal később a Budapest VIII., Koszorú utcai lakásában a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta. A rendőrök az elfogás helyszínének közelében megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt autót. F. Tamás elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottat őrizetbe vették. A bíróság szeptember 2-án elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését.

A nyomozók időközben azonosították F. Tamás társait. P. Bertalant a munkahelyén, K. Gábort a Budapest XI., Bartók Béla úton fogták el szeptember 2-án.

P. Bertalan nem tett vallomást, K. Gábor elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a három gyanúsított megtervezte a rablást, előre megállapodtak annak elkövetésében. Az elkövetéshez szükséges információkkal P. Bertalan látta el a támadást végrehajtó K. Gábort és F. Tamást.

A rendőrök az elrabolt tárgyak egy részét – fegyvereket és készpénzt - megtalálták és lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya előterjesztést tett P. Bertalan és K. Gábor előzetes letartóztatásának indítványozására.