Hazaengedték a kórházból azt a 4 éves kislányt, akire kedden délután Jászfényszaru határában, csupán néhány méterre az otthonuktól ráomlott a homokfal. Míg bátyja, a 6 éves Erik húgát mentve a homok alá szorult, addig a kislány szerencsésen, karcolások nélkül megúszta a balesetet. 

Mint megírtuk, a hat éves Búzás Erik két testvérével, a 4 éves Bogival és a 8 éves Gáborral együtt indult játszani a utca végében lévő földekhez. Egy már korábban kiásott 2 méter mély gödörben kezdtek homokozni, amikor a föld hirtelen megindult és betemette a gyerekeket. Erik, a középső fiú még pont félre tudta lökni kishúgát, ám így őt egy másodperccel később már teljesen ellepte a föld. A nagyobbik fiú ki tudott mászni és rohant segítségért. Bogit a szomszédok és a család húzta ki a földből, ám a kisfiún már nem tudtak segíteni. 

"Hiába kérleltem a fiamat, nem maradt velünk!" - mondta a Velvet helyszíni tudósítójának az apa, Búzás Lajos, aki pont akkor érkezett meg a helyszínre munkából, amikor a mentősök a fiát próbálták újraéleszteni. Akkor úgy tűnt, hogy a 4 éves kislánynak is komoly sérülései vannak, azonban kiderült, hogy szerencsére az ijedségen kívül nem lett komolyabb baja. Az apától úgy tudjuk, csütörtök délután hazavihették a kórházból. 

"Egyelőre még nem mondtuk el neki, hogy a testvére meghalt, imádták egymást, nagyon nehéz lesz elmondani neki" - mondta el az édesapa. 

Búzás Lajos szerint évek óta ott voltak a kiásott gödrök a földek mentén, az emberek onnan hordták el építkezéshez. Naponta jártak arra munkások, a lyukakat mégsem temette be senki. A tragédia után egy figyelmeztető táblát helyeztek ki a földomlás környékén, hogy balesetveszélyes a terület. Bár úgy tudjuk, hogy a baleset helyszíne nem közvetlenül önkormányzati terület, szerda délután mégis érkezett egy munkagép és a sofőr állítása szerint a polgármester kérésére betemette a két méter mély gödröt, ahol a baleset történt. "Sajnálom, hogy egy kisfiú halála kellett ahhoz, hogy végre felfigyeljenek a problémára! Ha egy kicsit jobban leszek, kártérítést fogok követelni. Nem a pénz miatt, hanem azért hogy kiderüljön, ki a felelős a fiam haláláért!" - mondta lapunknak az apa. 

Kerestük a helyi önkormányzatot is, ahol tegnap nem akart nyilatkozni tudósítónknak a polgármester. Visszahívást ígértek, ám kérdéseinkre ezidáig még nem kaptunk választ. 

A Jászberényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított és jelenleg is folytat eljárást, vizsgálja az eset körülményeit, a személyi felelősség kérdését. A nyomozás érdekeire való tekintettel a folyamatban lévő eljárás részleteiről a rendőrség jelenleg nem kíván több információval szolgálni - tájékoztatta lapunkat Szabó Zita alezredes, rendőrségi sajtószóvivő.