Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) várhatóan pénteken zárul le az a fegyelmi vizsgálat, amely azt követően indult, hogy az intézmény egyik gólyatáborában megerőszakoltak egy elsőéves hallgatót, egy másikban pedig megengedhetetlen rigmusokat használtak - közölte az ELTE rektora csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Mezey Barna hozzátette, hogy ha megállapítják a szervezők személyi felelősségét, akkor a legsúlyosabb döntés is születhet, ami azt jelenti, hogy akár meg is válhat az egyetem a vétkes hallgatóktól.

Kitért arra, hogy felülvizsgálják az egyetemi gólyatáborok szervezésének rendjét és a jövőben a szervezés csak az egyetem vezetése által meghatározott garanciák, minőségi biztosítékok és központi ellenőrzés mellett történhet.

Mitn megírtuk, az erőszakkal gyanúsított 38 éves férfi nem cska hivatalosan vett részt a gólyatáborban fotósként, de egyben szervezője is volt, továbbá az ELTE hallgatója. A férfi beismerte tettét. Mint azt a Velvet is megírta, a férfit korábban már kétszer is bíróság elé állították hasonló bűncselekményekért, sőt, több médium arról számolt be, hogy nem sokkal korábban is volt további botrányos ügye fiatal diáklányokkal.