A postásautó ablakán benyúlva, egy pisztolynak látszó tárggyal fenyegetőzve követelte a kézbesítőtől az általa szállított pénz átadását Sarudon egy férfi, aki amikor tetten érték, a történteket csak egy ártatlan viccnek próbálta beállítani. - tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség.

A  csomagkézbesítő  épp küldeményeket szállított Sarudra egy kisteherautóval. Mivel a felázott talaj miatt nem tudott behajtani a címzett háza elé, annak közelében állt meg, és a furgonban ülve dudálással hívta fel a figyelmet az érkezésére. Ezt hallva a vádlott - aki nem messze lakott, és látásból ismerte is őt - odament hozzá, és elmagyarázta neki, hogy hol lakik a címzett. Ezután azonban váratlanul elővett egy részben fémből, részben műanyagból készült, pisztoly formájú és nagyságú tárgyat – mint utóbb kiderült egy öngyújtót - és azt a leengedett ablakon benyúlva a sértett bal vállára irányozta, és ezzel fenyegetve, a nála lévő pénz átadására mszólította fel őt. A sértett az egyre erélyesebb támadói fellépés hatására, félelmében már hajlandó lett volna arra, hogy teljesítse a követelést, ekkor azonban feltűnt az addig néptelen utcában a vádlott veje. A korábban fenyegető magatartást tanúsító férfi erre hangnemet váltott, és a lőfegyvernek látszó öngyújtót a rokona előtt mutogatva - „ez csak egy játék pisztoly, nézd már, megijesztettem a postás kisasszonyt” szavakkal - annak látszatát próbálta kelteni, mintha a rablást csak viccnek szánta volna. A sértettnek - aki a munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül - ezután sikerült járművével elhagynia a helyszínt.

A Heves Megyei Főügyészség most fegyveresen, közfeladatot ellátó személy elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene.