Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy veszekedés során három liter benzint locsolt szét, és felgyújtott a házat, benne saját magát és a feleségét is.

A 44 éves férfi tavaly szeptember elején a felesége által, féltékenységből kezdeményezett veszekedéskor a Kemenesmagasiban lévő házukhoz tartozó műhelyből egy 20 literes műanyag kannát vitt be a házba – melyben nagyjából 3 liter motorbenzin volt. Ezzel belocsolta a konyha, majd az előszoba padlóját, továbbá szándékosan öntött a benzinből a konyhában ülő sértett lábára is. A vádlott a veszekedés hevében azt mondta, hogy „senkié sem lehet a ház, itt döglünk meg mindketten”, „Ezt akartad? Ezt akartad? Most itt maradunk mind a ketten”, majd a konyhai tűzhelyről elvett gyufával begyújtotta a szétfolyt benzint, amely belobbanva meggyújtotta a sértett ruháját is. A nő menekülése közben az előszobában az égő folyadékon megcsúszott és elesett, emiatt meggyulladt a felső testén lévő ruha is. Eközben a vádlott is kiszaladt a házból, majd a sértett kimenekülését követően mindketten az udvari csapnál oltották és hűtötték magukat. A sértett a bűncselekmény következtében életveszélyes sérüléseket, a testfelület 45 %-ának II. és III. fokú égési sérüléseit szenvedte el. A halálos eredmény bekövetkezésének reális lehetősége volt, a nő megmenekülése a gyors, szakszerű orvosi ellátásnak köszönhető. A bűncselekmény elkövetése közben a vádlott is megsérült, és a testfelületének 27 %-ára kiterjedő II. és III. fokú égési sérüléseket szenvedett.

A Vas Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolta, és fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélését, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta.