Leendő sógora szúrta nyakon egy bicskával V. Zoltánt egy kerepesi házban szombatra virradó éjjel – tudta meg a Blikk. A rendőrség őrizetbe vette az áldozat testvérének a párját, O. Mátyást. Ismerősök szerint egy évek óta elhúzódó örökösödési vita állt a gyilkosság mögött. 

„Nagyon rendes, tisztelettudó, dolgos család, nem értem, hogy fajulhatott el idáig ez a dolog. V.-éknek meghalt az édesanyjuk évekkel ezelőtt. Az örökösödés nem teljesen zárult le, sokat vitatkozott az özvegy és a gyerekek. Én úgy tudom, hogy még a házat is árulták" – mondta az egyik ismerős, aki úgy hallotta, a gyilkossággal gyanúsított férfi, barátnője és két ismerőse azért ment szombaton az emeletes kerepesi házba, hogy elvigyenek valamit, azonban a vita elfajult.

„Egy baseballütő is előkerült, azzal verekedtek, majd egy bicska is, amivel torkon szúrták a fiút" – mondta az egyik szomszéd, aki szerint a szúrás olyan ütőeret találhatott el, hogy a fiatalembernek esélye sem volt a túlélésre, azonnal elvérzett. 

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki támadt először, az áldozat vagy O. Mátyás. Ugyanis, ha a férfira baseballütővel rontottak rá, akkor nem zárható ki a jogos védelem sem. Információink szerint ugyanis O. Mátyás is megsérült a verekedésben. Mint megírtuk, a vita előbb verekedéssé, majd késeléssé fajult. A rendőrök vizsgálták, kinek milyen szerepe volt a történtekben. A támadás után, éjjel összesen négy embert vittek kórházba, ketten a támadók közül kerültek ki.