Két autós ment egymás mögött, mikor az elöl haladó index nélkül lekanyarodott. A másik utánament, rászólt, erre akkorát kapott, hogy majdnem belehalt.

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az agresszív járművezetővel szemben. A vádlott idén februárban kora délelőtt Füzesabonyban, az általa vezetett autóval haladt, mikor váratlanul, irányjelzés nélkül befordult az Egyetértés utcában a bíróság előtti parkolóba. A sértett, aki a járművével mögötte hajtott, észlelte a szabálytalan manővert, ezért a vádlott mellé parkolt, leengedte az ablakot, és a vezető ülésből átszólt a férfinak, hogy legközelebb használhatná az indexet. Ebből szóváltás alakult ki, ami során a vádlott kiszállt az autóból, a sértett gépkocsijához lépett, és szintén kiszállni készülő sértettet az utastérbe hajolva előbb kézfejjel orron, majd ököllel, közepes erővel a bal bordaíve alatt megütötte. Ezt követően a sértett, akinek az ütéstől vérezni kezdett az orra, elhagyta a helyszínt és hazament. Később azonban egyre erősebb vesetáji fájdalmat érzett, ezért az egyik ismerőse kórházba szállította.

Ekkorra – a vádlott bordaív alatti ütése nyomán bekövetkezett léprepedés miatt – már jelentős hasűri vérgyülemet diagnosztizáltak nála, ezért azonnali – lépeltávolítással járó – életmentő műtétet kellett elvégezni rajta. A 34 éves vádlottat a rendőrség másnap őrizetbe vette. A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a törvényszék próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, valamint kötelezze az eljárás során felmerült – százezer forintot meghaladó –bűnügyi költség megfizetésére is.