Megszüntette a rendőrség azt a nyomozást, amit Ruttner György feljelentésére indítottak. A sztárügyvéd az ellene folyó büntetőeljárásban azt állította: volt ügyfelei uzsorakölcsönt adtak neki, és kényszer hatására írt erről letéti szerződést.

Az R. György feljelentése alapján uzsorabűncselekmény gyanúja miatt indult nyomozást a nyomozó hatóság 2014 márciusában megszüntette. A megszüntető határozat ellen nem érkezett panasz az illetékes kerületi ügyészségre – nyilatkozta a Bors kérdésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Mint ismert, összesen közel 200 millió forint letétet keresnek az ügyfelei Ruttner Györgyön. A jogászt március elején – azok után, hogy decemberben más ügyekben vádat emeltek ellene – ismét gyanúsítottként hallgatták ki, később hónapokig házi őrizetben volt, július óta lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint 2010 és 2012 között az ügyvéd több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem azzal sajátjaként rendelkezett.