A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat szexuális erőszak bűntettének és súlyos testi sértés kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt H. Béla 22 éves budapesti lakos ellen. - írja a police.hu.  A rendőröknek a nyomozás során sikerült azonosítani az erőszaktevőt, akit csütörtökön kaptak el. 

A csepeli rendőrök 2014. augusztus 20-án hajnalban egy fiatal lányra figyeltek fel az utcán, akin több sérülés volt látható. A járőrök a nő segítségére siettek, aki elmondta nekik, hogy korábban egy férfi bántalmazta és szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette. A kapitányság munkatársai gondoskodtak a sértett orvosi ellátásáról majd a nyomozás során azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves H. Bélát, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkúr speciális bevetési egységének segítségével 2014. szeptember 11-én hajnalban fővárosi lakcímén elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves H. Bélát.

Miért nem a TEK kapta el a férfit?

Rendőrszakmai körökben is furcsállják, hogy a Merkúr kommandó fogta el az erőszak gyanúsítottját. "Azzal magyarázható, hogy nem a TEK vett részt az akcióban,hogy őket általában fegyveres, különösen veszélyes vagy szervezett  bűnözők elfogásakor vetik be, és persze olyan alkalmakkor, amikor speciális eszközök kellenek a behatolásra és feltételezhető az ellenállás" -  mondta el forrásunk. "Normál esetekre" pedig ott van a Készenléti Rendőrség NNI kommandója - tette hozzá. Úgy tudjuk, az is magyarázhatja a Merkúr kommandó bevetését, hogy az ő telephelyük van a legközelebb az elfogás helyszínéhez, így őket tudták a legrövidebb idő alatt riasztani.