Kalapáccsal öltek meg egy nőt Zuglóban - értesült a Velvet. A rendőrség hivatalos közleménye szerint emberölés miatt nyomoznak, miután a főváros XIV. kerületében, egy Kalapács utcai társasház lakásában holtan találtak egy 47 éves nőt - közölte a rendőrség a police.hu-n szombaton este. Úgy tudjuk a tettes egy kalapáccsal támadt a hölgyre és több késszúrással ölte meg. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen - fogalmaz a közlemény.

Úgy tudjuk, az efféle brutális elkövetési mód indulati bűncselekményre utal. Ilyen esetekben legtöbbször az áldozat és tettes ismeri egymást, a tettes túlfűtött érzelmi állapotában - egy korábbi sérelem megtorlásaként, vagy számára negatív, folyamatos élethelyzet megszüntetése miatt - még akkor is folytatja brutális tettét, amikor az áldozat már az első kalapács ütésekbe és késszúrásokba belehalt.

Ugyanakkor az esetek kis százalékában az is előfordul, hogy olyan szituáció alakul ki a tettes és áldozat között, akik egyébként nem ismerik egymást, amikor nincs arányban a leleplezett bűncselekmény a menekülés során elkövetett bűnnel. Például betörésnél, amikor a betörő úgy érzi csak úgy menekülhet a helyzetből, ha végez azzal, aki tetten érte, e miatt menekülési ösztön vezérli és lép túl azon a határon, ami elég lenne ahhoz, hogy csak megfékezze leleplezőjét.

Mindamellett ilyen brutális emberölés jobbára az első kategóriába tartozik és a nyomozók viszonylag rövid idő alatt megtalálják a tettest, aki a kihallgatás során hamar megtörik és bevallja a gyilkosságot.