A júliusi tűz után ezúttal egy szétszerelés közben megsérült daru miatt korlátozták a gyalogosforgalmat Budapesten, az Andrássy úton, a Kodály köröndnél – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd reggel. A Velvet tudósítójának a helyszínen elmondták, hogy egy másik daru segítségével szerelték szét és szállították el a működésképtelen gépet, aminek a bontásának ideje alatt lezárták a gyorsforgalmit. 

 Úgy tudjuk, hogy az üzemeltető szerint a balesetet anyagmegfáradás okozhatta, vagyis túl öreg géppel próbálták bontani az amúgy is életveszélyes állapotba került, félig leégett házat. 

A közelben lakók csak annyit észleltek, hogy a daru kezd dőlni. 

A BKK tájékoztatása szerint az útzár alatt az M1-es metró a Mexikói út felé a Kodály körönd állomáson megállás nélkül haladt át, valamint a 105-ös busz módosított útvonalon közlekedett hatósági zárás miatt. A 105-ös autóbuszok pedig nem érintették a Kodály körönd M és a Bajza utca M megállókat.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a húsz méter magas daru szétszerelése közben történt baleset, amelynek következtében a daru 10-12 méteres vízszintes gémje lóg. 

 A baleset körülményeit vizsgálják – tette hozzá Kisdi Máté, szóvivő.