Egyelőre vizsgálják, hogy mi történhetett CS. M-né Ilonával, azzal az idős nővel , akinek hétfőn reggel veszett nyoma a budapesti MÁV kórházban, és csak kedden találták meg, márpedig az intézményen belül – holtan. A család nem érti, hogy történhetett a szörnyű baleset és egyelőre azt sem árulják el nekik, hogy hogyan és milyen körülmények között találták meg az idős nagymamát. 

„Idős és zavart tudatú volt már, előfordulhat, hogy elkóborolt, de hogy lehet, hogy a nővér nem veszi észre, hogy eltűnt?" – mondta el lapunknak egy közeli hozzátartozó, aki szerint cikkünk megjelenése után, a megtalálás másnapján hívták csak fel a családot az egészségügyi intézményből, hogy őszinte részvétüket fejezzék ki.

Úgy tudjuk, többet nem árultak el, hiába érdeklődtek a hozzátartozók arról, hogy mikor és hogyan találták meg a 90 éves asszonyt, mindeközben a rendőrségi vizsgálatra hivatkoznak. „Azt sem tudjuk, hogy hol, hogyan vagy milyen körülmények között találták meg, vagy,hogy ki lehet a felelős a történtekért. Csak azt nem értjük, miért titkolóznak ennyire" – tette hozzá a neve elhallgatását kérő családtag, akitől annyit megtudtunk, hogy ugyanakkor a kórház a temetkezéssel kapcsolatban felajánlotta a segítségét. Egyelőre csak annyit tudnak, hogy egy napig nem találták a rendészek sem az idős hölgyet, aki végül mégis a kórház területén került elő. 

"A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyén fekvő, 90 éves női beteg eltűnését az osztály szakdolgozói az észlelést követően azonnal bejelentették a VI. kerületi Rendőrkapitányságra, amely megkezdte a keresését. 2014. szeptember 16-án a reggeli órákban a beteget a kórház területén belül életfunkciók nélküli állapotban találták meg. A kiérkező reanimációs csoport megkísérelte újraélesztését, amely sikertelen volt" – tájékoztatta a Velvetet a kórház kommunikációs osztálya. A rendőrség megerősítette, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az idős hölgy halálesetének körülményeit.