Egy rémre akarta fogni a gyilkosságot az a férfi, aki egy 47 éves prostituált nőt ölt meg Zuglóban – írja a police.hu.

Mint megírtuk, a nő holttestét múlt hét pénteken találta meg fia élettársa egy zuglói társasház 8. emeleti lakásán a Kalapács utcában. A nő és gyilkosa interneten beszélték meg a találkozót.

A férfi a Zsaru Magazin szerint ki akarta rabolni a nőt, mert mint írják, anyagilag kilátástalan helyzetbe került, üzletkötőként a jutalékrendszer sajátosságai miatt nem volt annyi bevétele, hogy virágkötőként dolgozó menyasszonyával közösen lakott albérletüket ki tudják fizetni. Előbb öngyilkosságra gondolt, majd eszébe jutott, hogy stabil párkapcsolata előtt úgy tapasztalta a prostituáltaknál, hogy többségük nem bankban tartja keresetét, így elhatározta, egyiküktől pénzt szerez.

Elmondása szerint nem ölni akart, a későbbi áldozat védekezése, erőteljes ellenállása, támadása miatt történt, hogy a lakáson az ácskalapáccsal gyakorlatilag végigvert, a fürdőszobában a dulakodás közben magára rántott kisszekrény alá szorult nőt a konyhában magához vett késsel többször megszúrta.

H. Zoltán készpénzzel, két mobiltelefonnal és egy laptoppal távozott a gyilkosság helyszínéről, autóbusszal, majd villamossal jutott el albérletéig. Útja közben eldobta azt a viperát, amit áldozatától vett el – a sértett többek között a viperával próbált védekezni.

Elfogása után a férfi táskájában megtalálták az áldozat konyhájából származó kést, minden elvitt műszaki cikket és a készpénz jelentős részét is. A gyanúsítottat őrizetbe vették, emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatják ellene az eljárást, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A rendőrség szerint az áldozat fia tudta, hogy édesanyja prostitúcióból él, így a nyomozók a kuncsaftok körében kezdték az adatgyűjtést. Az csak később derült ki, hogy ssak a véletlennek köszönhető, hogy nem egy a „szakmában” csak Popókirálynőként ismert 28 éves prostituált lett H. Zoltán áldozata. A férfi, aki egy közösségi oldal hirdetéseiből találomra választotta ki későbbi áldozatát, ugyanis előbb Popókirálynő számát hívta, a nő azonban hívásai idején nem ért rá. „Dolgozott. Nagy valószínűséggel ez mentette meg az életét" – olvasható a Zsaru Magazinban.