A fiúk biztosították az italokat egy házibuliban, amit a lányokkal közösen fogyasztottak el. A három vádlott a házigazda szekrényében talált egy doboz Frontint. Úgy gondolták, hogy ha gyógyszert az italba keverik jobb hangulatot tudnak csinálni. Kétliteres palackokba szórták a porrá tört tablettákat. Egy palackba 10-12 darab gyógyszert is kevertek, de volt úgy, hogy közvetlenül a pohárba szórták a nyugtatót.

Az így elkészített koktélt itták és ebből kínálták a lányokat is. Velük azonban nem közölték, hogy „felturbózták” az italt. Az este folyamán az egyik 15 éves lány rosszul lett, majd eszméletét is elvesztette. Éjfél körül érkeztek meg a lány szülei, akik azonnal értesítették a mentőket, de ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A lány több pohár „koktélt” megivott az este folyamán, szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét mutatták ki.A 22-25 éves három vádlott férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyészség és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. - tájékoztatott a Borsod - Abaúj- Zemplén Megyei Főügyészség.