Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette miatt Jozef Rohác és Portik Tamás ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az Aranykéz utcai robbantás ügyében a  Fővárosi Főügyészség – írja közleményében az ügyészség. 

A vádirat szerint Jozef Rohácot Portik Tamás, a kilencvenes évek olajszőkítéseiben kulcsszerepet játszó Energol Rt. volt igazgatója bízta meg Boros József Károly megölésével, mert a sértett korábban terhelő vallomást tett Portikra és társaira is több bűncselekménnyel kapcsolatban.

Rohác szerezte be a robbanóanyagot, és ő készítette házilag a távirányításos robbantó szerkezetet is. Feltérképezték Boros mozgását, és az általa rendszeresen használt útvonalakat is. A Borost megölő robbanószerkezetet 1998. július 2-án Rohac hozta működésbe.

A Fővárosi Főügyészség a két vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádemeléssel egyidejűleg a Fővárosi Főügyészség L. János György gyanúsítottal szemben a nyomozást bizonyítottság hiányában megszüntette. Az ismeretlen helyen tartózkodó Jozef H.-val szemben az ügy elkülönítésére került sor – olvasható a közleményben.