Az egri Markhot Ferenc Kórházban igen agresszívan viselkedő, ittas polgárőr ellen emelt vádat a közelmúltban az Egri Járási Ügyészség – közölte a heol.hu kérdése nyomán dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Az eset idén március 1-jén történt az egészségügyi létesítményben. 

Aznap este 6 óra körül a mentő szállította a sürgősségi osztályra a 68 éves, mámoros állapotban lévő polgárőrt. Az ápolók a betegfelvevő pult előtt tolókocsiba akarták ültetni, de ennek ellenállt, szitkozódott. Azt ordította: „Megöllek benneteket!” Ezt azzal is nyomatékosította, hogy a kabátja alól előrántotta az engedéllyel tartott gáz-riasztópisztolyát, amit az őt megnyugtatni akaró ápolónőkre szegezett. Az egyik mentőápoló azonban kiütötte a kezéből a fegyvert, s megpróbálta a tolószékbe visszahelyezni, ami nehezen ment, mert a férfi rugdosódott.

Az Egri Járási Ügyészség indítványozza, hogy az Egri Járásbíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a férfival szemben és kobozza el a gáz-riasztófegyverét.