A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai csaptak le tegnap éjjel arra a két rendőrre, akik éppen egy riasztópisztollyal lövöldöző férfit hatástalanítottak Budapesten a VII. kerületben – tudta meg a Velvet. 

Rendőrségi forrásból lapunknak megerősítették, hogy a két elfogott rendőr valóban éppen akcióban vett részt, az ügyet jól ismerő forrásunk pedig hozzátette, hogy egyenruhásokat már régóta figyelte a védelmi szolgálat vesztegetés miatt.

Úgy tudjuk, a rajtaütést a TEK pont tegnap estére időzítette, ám azzal nem számoltak, hogy éppen egy akció kellős közepébe csöppenek maguk is, így informátorunk szerint megvárták, míg a rendőrök hatástalanítják, letartóztatják a lövöldözőt, majd lecsaptak a korrupciógyanú miatt megfigyelt zsarukra. Egy helyszínen tartózkodó szemtanú a Velvetnek elmondta, hogy „amint a rendőrök beültették a férfit a kocsiba, már érkeztek is a kommandósok és lecsaptak rájuk."

Az ügyet jól ismerő forrásunk szerint az elmúlt tíz évben három hasonló eset is történt, amikor intézkedés közben kaptak el korrupt rendőröket. 

Kérdéseinkkel megkerestük a Terrorelhárítási Központ sajtóosztályát, ám ők a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbítottak minket, akik megerősítették a Velvet információit, miszerint valóban elfogtak két rendőrt a tegnap este folyamán. 

A VII. kerületi rendőrkapitányság állományában tartozó két rendőr a szolgálatuk ellátása során megállított egy román rendszámú személygépkocsit, mert arra lettek figyelmesek, hogy szabálytalanul közlekedik. Azonban rendőri intézkedés helyett anyagi ellenszolgáltatást kértek a sofőrtől. A jármú vezetője át is adott nekik 100 román lejt, amit a rendőrök a szolgálati gépjárműjükbe tettek. A két rendőr elfogásában a Terrorelhárítási központ speciális műveleti egysége működött közre, akik elfogták őket, és a rendőrautóban meg is találták az átvett pénzt. Az elfogást követően beszállították őket gyanúsítotti kihallgatásukra, kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A két rendőr szabadlábon védekezik. " - tájékoztatta a Velvetet Dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.