Oldalára borult egy busz hétfő délelőtt az M43-as autópályán, a földeáki lehajtónál, több ember megsérült – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-kapitányság szóvivője az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta, hogy a mentés folyamatban van. A baleset részleteiről a százados későbbre ígért tájékoztatást.

A Délmagyar információi szerint a Rómából érkező busz balesete miatt az M43-as felhajtójánál és annak környékén megbénult a forgalom, több kilométeres a kocsisor minden irányba. Állítólag 10 méteres árokba csúszott a román busz, 22-en sérültek meg a makói elkerülőn.

A helyszínre érkezett mentőhelikopter is, de sérültet nem szállított.  A 2 szinten buszban 2 súlyos és 20 könnyebb sérültet mentettek ki. A tűzoltók több ablakot kivágtak, hogy kimentsék az utasokat. A tűzoltók egy vízszállítóhoz kötötték a buszt, hogy ne dőljön tovább oldalra.

A helyszíni nyomok szerint a buszfevezető a körforgalom bejáratánál vette észre, hogy körforgalom jön. Vészfékezett, erre utalnak a több mint tíz méter hosszú guminyomok. Átvágtatott a körforglaom közepén lévő földes részen, majd az oldalára billenve az árokba csúszott. A busz sebességét jól mutatja, hogy az aszfaltot felszántotta a jármű.

A mentősök 9 autóval érkeztek, 13 sérültet láttak el, köztük 2 súlyos és 11 könnyebbet. A sérültek között van medence-, felkar, bordasérült, a könnyebb sérültek között sok a karcolás, zúzódás.