Fillérekért terítik a halált a dílerek, azaz azokat az új drogokat, amiktől mára szinte minden nap kivetkőzik magából valaki a szó szoros értelmében – írja a Blikk.

Van, aki a szertől a testén masírozó rovarhadakat hallucinál, mások a gondolkodásukat pillanatok alatt eltorzító portól azt képzelik, felgyulladt a testük. A ruhából kihámozva magukat, meztelenül tombolnak, hol magukra, hol mindenki másra veszélyt jelentve. A „Zene" nevű drogot nem kell sokáig kutatni a VIII. kerületben. A Blikk munkatársa alig fél óra alatt talált  egy „idegenvezetőt", aki bizalmába fogadta – a férfi korábban maga is rabja volt a drognak.

"A silány minőséget már 500 forintért meg lehet szerezni, a jobb fajta 1000 forint. Egy adag körülbelül 0,6 gramm, ez négy óráig hat. Egy átlagos fogyasztó azonban napi 4-5 alkalommal is belövi magát. Könnyű kiszámolni, ez napi 4-5000 forintba kerül – magyarázta a férfi, aki maga is használója volt a szernek. Elmondta, hogy a készítőket cseppet sem érdekli, hogy az új drogtól 'hullanak' a fogyasztók, így nem csoda, hogy olykor permetszer is kerül a 'koktélba' főzés közben, de előfordult már az is, hogy a terítők belevizeltek, majd úgy adták el. A port vagy orrba szívják fel, vagy injekciós tűvel lövik be. A szerrel teli zacskóba egy kevés vizet engednek, felrázzák, és a folyadék már készen is áll, hogy a véráramba kerüljön.