A rendőrségre vasárnap éjjel érkezett a bejelentés, mely szerint az M6-os autópálya jobb pályatestén, a 122-es kilométerszelvény környékén sétál egy ló – írja a Teol.hu. Mire a paksi autópálya alosztály munkatársai kiértek, a ló  már mindhárom forgalmi sávban cikázva szaladt a tengelici csomópont felé. A lovat sikerült a a bejelentő és egy másik férfi segítségével épségben befogni, ám ennek idejére a balesetveszély miatt a jobb pályatestet teljes szélességében le kellett zárni.

A rendőrök megtalálták az állat gazdáját, aki a ló eltűnését néhány órával korábban már bejelentette, és mire a lovat az autópályáról levezették, meg is érkezett a helyszínre. A rendőröknek elmondta, hogy az állat elszakította az udvarban a villanypásztort, így szökött meg.

Az eset során sem a lóban, sem az autópályában, sem a közlekedőkben nem esett kár.

A tengelici férfi az eset kapcsán köszönőlevelet írt a rendőrségnek, amelyben kifejezte háláját, amiért segítettek befogni elkóborolt lovát az M6-os autópályán - tájékoztatta a Teol szerkesztőségét Molnár Ágnes r. őrmester, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.