El tudja képzelni a jelenetet, amint egy 40 centiméter magas, 1 méter hosszú fiatal vad malacot disznót egy szirénázó és villogó rendőrautó üldöz elszántan Kaposvár utcáin? Pedig megtörtént. Két napig üldözték a rendőrök, és egy ideig sikeresen menekült, de végül sajnos elkapták az állatot. 

A Sonline.hu úgy tudja, hétfőn hajnalban a kaposvári Szegfű utcában egy férfi a lakása ajtajában szinte belebotlott a vaddisznóba. A kiérkező rendőrök villogó, szirénázó rendőrautói miatt a vad megijedt, és a gyalogos lépcsőben végződő zsákutcán megindult lefelé. A járőrök üldözőbe vették, megpróbáltak elévágni, de csak megpillantani tudták a vaddisznót, ami időközben megfordult, és el tudott menekülni előlük.

A hajsza este hét óra után folytatódott, amikor újra beszóltak a rendőrségre a környékbeliek: a vaddisznó a cseri városrész felé vette az irányt, és bemenekült a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára, ahol nekirontott a biztonsági őrnek (legalábbis a lábának, ameddig szegény felért). A férfi azonban egy lapáttal leterítette, így a veszélyes vad nem tartja tovább rettegésben Kaposvár lakosságát. A csapástól kimúlt vadat később a gyepmester szállította el, és jelenleg a Nébih diagnosztikai laborjában vizsgálják.  A lap szerint ha a rendőrök bekerítették volna a vaddisznót, hivatásos vadászt kellett volna hívniuk, aki kilövi a veszélyt jelentő állatot.